Økologisk tøj fra Assisi Garments

Love of Green forhandler tøj fremstillet af økologisk bomuld. Meget af tøjet er produceret hos Assisi Garments i Tamil Nadu, Indien. Assisi Garments blev dannet i 1994 af fransiskanske nonner, og firmaet var et af de første der begyndte at producere økologisk tøj. Men Assisi er meget mere end en firma, der produceret økologisk tøj – det er et firma, der abejder for et bedre samfund og for bedre vilkår for udsatte borgere i Indien.

En fransiskansk nonne med den økologiske bomuld
En fransiskansk nonne med den økologiske bomuld

 Assisi Garments er et non-profit rehabiliteringsprogram, der drives af fransiskanske nonner og som giver arbejde til over 120  handicappede og/eller økonomisk udsatte unge kvinder. Disse unge kvinder får kost og logi, de får støtte og undervisning i håndværksmetoder og de får en god løn for deres arbejde. Det er ikke nemt, at være en ung handicappet kvinde i Indien; selv et mindre handicap kan være nok til, at kvindens familie ikke anser hende for værende egnet til ægteskab – og hun er derfor højst sandsynligt dømt til et liv i fattigdom. At blive en del af Assisi Garments er derfor et stort plus for nogle af disse marginaliserede kvinder, da de  derved får mulighed for at skabe sig en bedre tilværelse.

Derudover har de fransiskanske nonner også oprettet skoler for døve, blinde og stumme mennesker over hele Indien, ligesom de har oprettet flere plejehjem og børnehjem i hele landet. For nyligt har de oprettet en institution for kræft, hvor sygeplejersker modtager undervisning om kræft og bliver instrueret i pleje af kræftpatienter.

Assisi Garments producerer økologisk tøj af bomuld, som er certificeret af FAIRTRADE, IMO, EKO og GOTS.

Meget af vores økologiske tøj er produceret hos Assisi Garments. Se blandt andet denne smukke kjole fremstillet af 100% økologisk bomuld. Besøg også vores webshop og meget mere økologisk tøj, produceret hos Assisi Garments i Indien.

emprssdress

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *