Dr. Bronner – En magisk 18-i-1 Sæbe

Naturlige sæber af økologiske og Fair Trade certificerede ingredienser.

liquid-soap-473-ml-neutral-mild (1)Sæbe er en naturlig del af vores daglige hygiejne, og vi bruger alle sammen sæbe adskillige gange om dagen, for at holde os selv samt vores omgivelser rene. Alligevel er det ikke alle former for sæbe der er er “rene”, da nogle af dem indeholder både syntetiske og skadelige stoffer. Men heldigvis er det muligt at finde rene sæber uden al mulig unødvendig kemi.

Hvis du ikke før har stiftet bekendskab med Dr. Bronner sæbe. Dr. Bronner er et mærke, som producerer naturlig sæbe uden kemi, fremstillet af økologiske og Fair Trade certificerede ingredienser. Jeg er så begejstret for Dr. Bronner’s sæber og det var en stor fornøjelse at modtage den første sending af de magiske sæber. Dr. Bronner er det førende mærke indenfor naturlig sæbe i Nordamerika, og nu kan du også købe sæberne på dansk jord. Og der er mange gode grunde til at Dr. Bronner er blevet så populært, og her er nogle af de væsentligste:

 • Dr. Bronner’s sæber er fremstillet af certificerede økologiske ingredienser
 • Dr. Bronner er fairtrade certificeret med Fair for Life
 • Dr. Bronner er alsidig og drøj i brug – de flydende sæber har hele 18 anvendelsmuligheder!
 • Dr. Bronner er miljøvenlig og tester ikke på dyr
 • Dr. Bronner har overskuelige ingredienselister

drbronnerHvem er Dr. Bronner?

Dr. Bronner har sin oprindelse i en tysk-jødisk familie, som har fremstillet sæbe lige siden 1858. Tredje generation af denne familie, Emmanuel Bronner, immigrerede i 1927 til Amerika, hvor
han medbragte de allerede anerkendte opskrifter på sæbe samt en livsfilosi, som kan læses på alle de flydende sæber. Emanuel Bronner kæmpede for en filosofi, hvor alle respekterede hinanden uanset religion og etnicitet og ikke mindst respekterede hele den verden, de levede i – heraf sloganet “ALL-ONE”. Idag er Dr. Bronner kendt som en virksomhed der har fokus på kvalitet, miljøvenlighed og bæredygtighed. Idag er serien af produkter udvidet med andre produkter til personlig pleje, såsom bodylotion, læbepomade etc. Det er desuden nævneværdigt, at Dr. Bronner indgår i flere projekter for en mere fair og transparant deklaration af naturlig hudpleje, så forbrugerne trygt kan stole på labels med økologiske og naturlige påstande.

18 forskellige anvendelsesmuligheder

Et af mine personlige favoritprodukter er Dr. Bronner’s Castille Sæbe – den flydende sæbe. Den kaldes også for Magic Soap i USA da den har hele 18 forskellige anvendelsesmuligheder. Så med en flaske flydende sæbe i huset kan du faktisk erstatte alle andre sæber du normalt køber. De flydende castille sæber er vanvittigt drøje i brug, så du skal faktisk kun bruge 2-3 dråber til at vaske hænder, og 4-5 dråber til et brusebad. Herunder kan du læse mere om hvordan du kan bruge den magiske flydende sæbe:

 1. Håndsæbe. Brug blot 2 dråber når du vasker hænder, og pas på ikke at overdosere. Bedst er det at lave en blanding i din sæbedispenser. Bland 1 del flydende sæbe til 4 dele vand.
 2. Showergel. Brug få dråber på din svamp/vaskeklud. Pas på ikke at overdosere, for du skal ikke bruge så meget som du måske ellers er vant til. Også velegnet til ansigtsvask.
 3. Karbad. Hæld flydende sæbe i dit karbad. Ønsker du skum skal du hælde sæben i sammen med vandet, ellers vent til efter karret er fuldt hvis du ønsker karbad uden skum.
 4. Shampoo. Skyl håret og masser et par dråber flydende sæbe imellem håndfladerne indtil det skummer. Vask håret som normalt og skyl efter. God til dybderens af håret.
 5. Tøjvask. Til vasketøj skal du bruge 1/4 kop til en fyldt maskine, juster efter behov afhængigt af vandets hårdhed. Tilføj en spiseskefuld bagepulver for ekstra grundig rens. Sæberne er også skånsomme nok til at bruges til håndvask af silke og uld.
 6. Fodbad. Tilføj en spiseskefuld sæbe til et fodbad og slap af!
 7. Pesticiderens til frugt og grønt. Fyld vasken med vand og tilsæt en spsk flydende sæbe for at fjerne kemiske rester fra frugt og grøntsager. Baby Mild (uparfumeret) er det bedste valg til dette formål.
 8. Rengøring. Den flydende sæbe kan bruges som universalrengøring. Brug ca. 1/4 dl flydende sæbe til 1 liter vand til almindelig, let rengøring. Er området meget beskidt kan sæben bruges 1:1. Kan også bruges til opvask.
 9. Baby. Hæld en eller to dråber på en våd vaskeklud eller et par dråber i badevandet. Baby Mild er ideel, eftersom den er helt naturlig og parfume-fri.
 10. Barbering. Fortynd 1 del flydende sæbe til 2 dele vand og masser ind i huden som et barber smøremiddel.
 11. Tandbørstning. Put en enkelt dråbe i et glas vand og dyp din tandbørste i det. Børst og skyl som sædvanlig. Det er fantastisk for følsomme tænder og tandkød. (jo, det smager af sæbe, men det er en vanesag)
 12. Massage. For ansigts-, hovedbunds- og beroligende kropsmassage tilføj et strejf af flydende sæbe på et badehåndklæde samme med varmt vand. Vrid håndklædet og placer det over ansigtet og hovedbunden. Masser resten af kroppen med håndklædet, altid mod dit hjerte
 13. Mundskyl. Tilsæt en dråbe til et glas vand, skyl munden og skyl efter med vand. Pebermynte er velegnet til dette formål.
 14. Åndefrisker. En eller to dråber i en sprayflaske (50-125ml) bidrager til at holde ånde frisk og forhindrer usunde bakterier i at trives i tandkødet og mellem tænderne
 15. Aftershave. En eller to dråber i en sprayflaske (50-125ml) bidrager til at styrke huden og forhindre udslæt efter barbering.
 16. Husdyr. Brug sæben til at vaske dit husdyr. Gør pelsen grundigt våd og masser så en lille mængde sæbe i hænderne indtil det skummer. Vask pelsen og skyl godt efter.
 17. Skadedyrsbekæmpelse i haven. Brug 1 del sæbe pr. liter vand i en sprayflaske til bekæmpelse af havens skadedyr.
 18. Deodorant. Pebermynte er naturens egne, uovertrufne deodorant. Nogle kan klare sig ved at gnide lidt af pebermyntesæben under armene. Alternativt kan du lave din egen deodorant f.eks. med natron. En anden god opskrift er, at hælde ½ tsk i en lille sprayflaske, samt tilsætte 1 tsk. himalayasalt. Ryst godt og brug som deodorantspray.

Med alle disse anvendelsesmuligheder kan du faktisk erstatte alle andre sæber i din husholdning. Det er da med god grund at sæberne kaldes Magic Soap! Dr. Bronner sæber kan du bruge med god samvittighed. De ikke testet på dyr, og bærer også certifikatet herpå. Herudover er emballagen til produkterne lavet af 100% genbrugsmateriale. Produkterne er sågar anerkendt i samtlige nationalparker i USA til at medbringe ud i naturen, netop på grund af deres bionedbrydelighed og naturlighed.

Jeg synes at noget af det bedste ved disse sæber er, at ingredienslisten er så kort og meget gennemskuelig. På Dr. Bronners egen hjemmeside skriver de desuden om, hvor de økologiske olier kommer fra, så de er sporbare. På den måde kan man sikre sig, at olierne kommer fra velordnede produktioner. I det hele taget er Dr. Bronner et meget gennemskueligt mærke. Har du prøvet dem? Hvis du har flere anvendelsesmuligheder end dem jeg har nævnt her, så er du velkommen til at skrive en kommentar.

Vi har Dr. Bronner sæbe på lager i flere forskellige størrelser og med forskellige dufte. Priserne starter på kr. 59,- for en rejsestørrelse. Sæberne er som sagt meget drøje så en flaske holder i lang tid sammenlignet med almindelig flydende sæbe. Se de forskellige varianter her: Dr. Bronner Sæbe

dr-bronner

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *