Fair Trade smykker fra Indien – uden børnearbejde.

Smykkeindustrien har en ubehagelig bagside; mange af de fantastiske, farvestrålende og oven i købet billige smykker der kan købes rundt omkring, er desværre ofte fremstillet af børn. Børnearbejde er meget almindeligt i smykkeindustrien i de fattigste dele af verden, da børn er billig arbejdskraft og deres små hænder er perfekte til håndteringen af perler og de små dele der bruges i fremstillingen af smykker. I et smykkeværksted i Delhi, Indien, er det ikke ualmindeligt at se børn udføre rutinearbejde i 12-16 timers vagter; arbejde, spise og sove i det samme lille, tæt-pakkede, fugtige, dårligt belyste arbejdsrum.

Heldigvis er der nogle initiativer, der arbejder for at ændre disse ubehagelige tilstande. Tara Project (Trade Alternative Reform Action) er en Fair Trade organisation, der arbejder i og omkring Delhi for at forbedre de sociale og økonomiske vilkår for fattige og udsatte grupper. Tara ansætter kun voksne, de udbetaler dem en fair løn, og de tilbyder dem sikkerhed i form af længerevarende kontrakter.

Smykkefremstilling hos Tara i Indien
Smykkefremstilling hos Tara i Indien

Tara kører kampagner imod børnearbejde og kæmper for afskaffelsen af børnearbejde i industrien. Desuden bygger de skoler, de har indtil nu stået for opførelsen af 16 skoler i Indien. Her modtager børn fra fattige familier undervisning, og mange af de børn der ellers var tvunget ud i arbejder, får nu mulighed for at deltage i skolegang og få sig en uddannelse. Over 700 børn er indtil videres taget ud af produktionerne, og deltager nu i undervisning. Så Tara Project er med til at gøre en enorm forskel for børn fra fattige familier i Indien.

Hos Love of Green synes vi, det er forfærdeligt at tænke på hvordan alle disse børn bliver udnyttet som arbejdskraft og frataget muligheden for skolegang. Derfor vil vi gerne støtte Taras arbejde – og vi tilbyder nu smykker fremstillet hos dette fantastiske projekt. Tara fremstiller farvestrålende smykker, og der indgår genbrugte materialer i produktionen såsom stof, kulørte blade og avispapir, knapper og perler. Ved at købe disse smykker støtter du Taras arbejde for bedre vilkår for fattige familier i Indien, samt for afskaffelsen af børnearbejde. Se smykkerne i vores webshop. Og smyk dig med ansvarligt producerede smykker!

Farvestrålende halskæde med glasperler. Kr. 109.-
Farvestrålende halskæde med glasperler. Kr. 109.-


Comments

  1. Lise says

    Fairtrade smykker lyder som et rigtig godt påfund. For hvem kan acceptere børnearbejde i år 2010? Det er en forfærdelig ting, og vi bør alle tage stor afstand fra det!

Trackbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *