Glutenfri Pandekager

Disse glutenfri pandekager bliver tykke og lækre, og minder om de tykke amerikanske pandekager. De er meget nemme at bage og håndtere, og både smagen og konsistensen er lækker. Pandekager kan nogle gange godt blive lidt af noget roderi, men denne opskrift er dejlig ukompliceret. Disse glutenfri pandekager er velegnede som dessert eller til morgenmad, brunch eller lign. Opskriften er fundet her på Glutenfristart.dk men jeg har justeret lidt på den, så den passede min foretrukne konsistens.

Ingredienser:

3 æg

1 dl rismel

3 dl majsmel

½ dl majsgryn/polenta

4 dl plantemælk

1 tsk salt

½ tsk kardemomme

evt. et drys vaniljepulver

1 tsk bagepulver

2 spsk olie

3 tsk. sødemiddel (rørsukker, sukrin, stevia, sirup etc.)

De tørre ingredienser blandes sammen, hvorefter æg, olie og mælk tilsættes. Dejen piskes godt sammen til en jævn dej, der skal være tykkere end almindelig pandekage dej. Da der er olie i dejen behøver man ikke tilsætte olie på panden, men så er det vigtigt at bruge en god pande så de ikke brænder fast. Man kan også stege i en smule olie. Pandekagerne sættes på den varme pande med en dyb ske. Der kan være ca. 3-4 på en almindelig pande. De steges ca. 2 min. på hver side til de er gyldenbrune.

DSC_0758

Denne opskrift på glutenfri pandekager kan varieres på flere forskellige måder. Ønsker du ekstra sødme kan du tilsætte en most banan. Tilsæt friske eller frosne blåbær til blåbærpandekager. Eller tilsæt et par skefulde af din yndlingsmarmelade for ekstra smag.

De kan spises som almindelig pandekager med f.eks. is, frugt, chokolade, kokos, marmelade, sukker, sirup etc. Mine børn elsker dem med den søde dadelsirup. Eller med et stykke god pålægschokolade der smelter over den lune pandekage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *