Hammam Håndklæder

Hammam HåndklædeDe seneste år har vi set en ny trend på strande og i parker når solen kigger frem – nemlig de smukke og ofte farvestrålende hammam håndklæder. Det der er specielt for disse håndklæder er, at de er håndvævede på traditionelle trævæve i naturlige, ubehandlede bomuldsfibre.

Hammam håndklæder har været brugt i flere århundreder i mellemøsten og det nordlige Afrika. I det Ottomaske Rige brugte man hammam håndklæder når man gik i de traditionelle bade, som vi også kender som hammam.

Håndklæderne som er tynde og hurtigttørrende blev brugt både som håndklæde og som klædestykke og derfor kender vi denne type håndklæde som hammam håndklæder. Den dag idag vil man ofte blive tilbudt et hammam håndklæde hvis man besøger et traditionelt tyrkisk bad.

Idag har disse hammam håndklæder opnået fornyet popularitet. Ikke kun på grund af deres forfriskende udseende, men også på grund af de gode kvaliteter såsom at de er kompakte, lette, absorberende og hurtige til at tørre. Disse kvaliteter sætter de fleste pris på når de vælger håndklæder. Og designet passer godt ind i de fleste skandinaviske hjem med de friske farver og skarpe linjer og mønstre.

Et hammam håndklæde kan dog bruges til andet end blot et håndklæde. Udover at det er fantastisk til en strandtur, så kan man også bruge et hammam håndklæde som dug på et bord, som tæppe, som tørklæde eller sarong. I og med at de ikke vejer og fylder så meget som et almindeligt håndklæde, så er de perfekte at have med på rejser. Ved første øjekast kan et hammam håndklæde godt se tyndt ud, og har man ikke erfaring med denne type håndklæde, så kan man godt fristes til at tro, at det ikke duer til noget. Men på grund af den specielle vævning så er håndklæderne ultraabsorberende, og selvom de er tynde og lette så kan de suge mere vand end et typisk frottéhåndklæde kan. Så du kan roligt bruge dem både på badeværelset, i køkkenet og på stranden.

Hos Love of Green finder du et udvalg af hammam håndklæder i forskellige farver og størrelser. Priserne starter på kr. 169,- De er alle håndlavede og fremstillet under Fair Trade forhold.

hammam håndklæde

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *