Sarong – Lækre store tørklæder af indiske sarier

Sommertid betyder strandtid – og strandtid betyder badetøj. Og hvad er mere lækkert end at smyge en silkeblød sarong om kroppen når man har slappet af på stranden eller ved poolen i sommerens hede.

Vi har netop fået en sending af store lækre tørklæder i indisk silkesari. Her finder du lækre tørklæder der kan bruges som sarong og bindes på mange forskellige måder. Du kan f.eks. lave en lækker strandkjole af din sarong eller du kan selvfølgelig også bruge det som et ganske fint tørklæde.

Vi har lavet en video om hvordan du kan binde din sarong på flere forskellige måder og derved opnå forskellige looks. Du kan f.eks. lave en fin kjole som du kan bruge på stranden eller til en impulsiv tur på café eller lignende. Det gælder blot om at være kreativ når man skal finde på nye idéer og internettet bugner af video’er der kan guide dig til at binde din sarong på kreative måder.

Vores store tørklæder stammer som sagt fra Indien hvor de er fremstillet af genbrugte sarier. I Indien er der en overflod af smukke silkesarier, da indiske kvinder har flere traditioner for, hvornår de skal udskifte deres sarier (f.eks. i forbindelse med bryllup eller lignende). Indiske kvinder bytter også af og til deres brugte sarier ud med f.eks. køkkenudstyr eller lignende, da sarierne kan bruges i en byttehandel. og derved er der rigtig mange sarier i omløb. Mange af disse sarier kasseres, men er så smukke og velbevarede, at de kan bruges til at producere nye varer.

Meget af vores tøj og accessories er skabt af disse genbrugte sarier. Vi mener det er et godt og bæredygtigt tiltag at disse sarier bruges igen og igen, da de er lavet af nogle af de smukkeste tekstiler der findes. Nogle af sarierne vil have små brugsspor; vi kalder dem skønhedspletter da de blot vidner om at sarierne har haft et liv før.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *