Sund Chokolademousse

Hvis du har trang til noget sødt og syndigt, men samtidig gerne vil nære din krop med sunde ingredienser, så er en sund chokolademousse et god bud på en dessert der kan tilfredsstille begge krav. Jeg har eksperimenteret en del med forskellige opskrifter på sund chokolademousse da jeg har 2 små drenge der stiller ret store krav til sunde desserter. De skal helst smage som om de er fulde af sukker og usunde sager for at de kan blive godkendt. Men da jeg generelt gerne vil undgå sukker og tilsætningsstoffer så har jeg eksperimenteret ret meget med denne slags opskrifter, og jeg fandt igår frem til en kombination som fik begge drenge (og begge voksne) til at skrabe/slikke skålene rene.

sund-chokolademousse

Sund chokolademousse er ret enkelt at lave og kræver blot en god blender. Jeg bruger en Bamix stavblender da den kan klare de fleste af denne slags sager. Men til denne opskrift kan du bruge hvilken som helst slags blender eller stavblender da der bruges bløde ingredienser, så det er ikke noget der kræver de helt store hestekræfter. Moussen skal blot blendes til den er helt fin og cremet. Det kan anbefales at lade den køle godt ned evt. i fryseren inden den serveres, da den godt må være rigtig kold.

Sund chokolademousse opskrift

Ingredienser til 4 personer:

4-5 medjool dadler (må gerne ligge i blød i varmt vand)

2 modne bananer

2 modne avokadoer

2 spsk raw kakao

1 tsk vanillepulver

1 spsk lucumapulver (kan udelades men giver ekstra sødme)

1 tsk lecithin granulat (kan også udelades men giver en ekstra cremet konsistens)

evt. 1-2 tsk sirup (jeg brugte økologisk dadelsirup)

Plantemælk efter behov

Fremgangsmåde:

Jeg lagde dadlerne i blød i kogende vand i ca. 15 min. da de så er nemmere at blende helt fint. Jeg blendede dem helt fint sammen med en smule sojamælk. Derefter puttede jeg blot resten af ingredienserne i blenderglasset og blendede fint til jeg nåede den ønskede konsistens. Jeg justerede undervejs med sojamælk. Og vupti – så har man den lækreste form for sund chokolademousse som glæder både store og små slikmunde. Jeg serverede sund chokolademousse sammen med lækre glutenfri pandekager og en sund jordbæris som sammen udgør en lækker sund dessert.

IMG_20160123_212109

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *